lördag 11 februari 2017

Bye,bye Indien

I morgon är det dags att lämna Indien. I hela två veckor har jag nu varit i landet som jag aldrig riktigt kan förlika mig med. Här finns så många trevliga människor, vackra tyger och mycket mer men intrycken är så många att jag blir alldeles matt efter ett tag. Jobbet har gått bra, vi har gjort allt som vi skulle och vi har också upplevt mycket spännande. Men att alltid vara på spänn för att man inte skall peta i sig något som skall göra magen upprörd, att byta platser och hotell städgigt, vara på olika flygplatser och att samtidigt utföra ett jobb som kräver långa arbetsdagar tar på krafterna. Jag kan inte tänka mig att stanna en enda dag till, men det är ju naturligtvis för att jag vet att jag skall åka hem imorgon.

Indien är verkligen kontrasternas land och dessutom mycket av allt. En sak som jag faktist hade glömt men som bedrövar mig är att det är så skräpigt överallt, människor verkar bara släppa saker precis där de står och går.

Samtidigt är Indien, färgernas lamd.



Många fina detaljer




Många fina blomsterarrangemang



Blomsterblad i många former



Blomsterblad i en hel liten pool, det såg ut som kronblad från ringblomma.



Mera blommor



Börjar det bli för mycket blommor nu?



Lite peppar som omväxling, ni vet väl att grön, vit och svartpeppar är från samma planta, bara skördad vid olika mognadsgrad och har sedan också behandlats olika.



Vackert i pepparodlingarna innan dimman lättar. Här trivs både elefanter, tigrar och många arter av fäglar.


Peppar är en slingerväxt som måste hitta något att klänga på.



Leverans av dricksvatten, kolla in de målade hornen.



Många är fattiga.





I väntan på bussen



Kloka ord, funna på väggen i en skola för handikappade barn.



Jag bara måste avsluta med en blombild till.